بالابر برقی سیم بکسلی
بالابر برقی سیم بکسلی
ما در اینجا به بالابرهای سیم بکسل برقی دوکاره یا چهارکاره و تک سرعت یا دو سرعته می پردازیم .
سرعت بالابری
چنانچه بالابر توسط یک موتور تک و یا سه فاز بصورت مستقیم به گیربکس وصل شده و توسط نیروی برق بکار بیفتد بالابر تک سرعته نامیده می شود. در بعضی از موتورها دو کلاف سیم پیچ در نظر گرفته شده است که با برق دار کردن هر کلاف موتور با یک دور خروجی به گردش در می آید . که در این صورت بالابر دو سرعته نامیده می شود . عموما نسبت سرعتهای موتورهای دو دور 4/1 می باشد و این بدان معنی است که سرعت تند موتور 4 برابر سرعت کند آن می باشد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و به میان آمدن اینورتور و یا همان مبدل فرکانس ، دیگر کمتر از موتورهای دودور استفاده می شود . بدین معنی که با استفاده از یک موتور تک دور و یک اینورتور متناسب با آن می توان به دو سرعت توسط موتور دست یافت . البته این تنها مزیت استفاده از اینورتور نمی باشد . از مزایای دیگر آن می تون به حرکت و توقف نرم موتور (عدم ضربه و شوک) ، دستیابی به هر دور دلخواهی برای دور کند و تند ، هزنیه تعمیرات کمتر در زمانی که سیم پیچ موتور دچار آسیب می شود ، حفاظت موتور از شرایط کاری نامناسب توسط تنظیمات اینورتور و ….
در خصوص انتخاب سرعت بالابری مناسب باید دقت فراوانی صورت گیرد زیر با انتخاب سرعت بالای غیر ضروری موجب افزایش توان موتور و به تبع آن افزایش ظرفیت دیگر تجهیزات شده که نتیجه آن قیمت بالا می باشد. بنابراین بهتر است قبل از انتخاب سرعت از کارشناسان مشاوره دریافت کنید .
بالابر دو کاره و چهار کاره چیست ؟
چنانچه بالابر بر روی یک سکوی ثابت نصب گردد و هیچ حرکت عرضی نداشته باشد بالابر دوکاره نامیده می شود .
در بالابرهای سیم بکسلی دو کاره بار فقط به سمت بالا و پایین حرکت می کند که در صنایع مختلفی از آن استفاه می گردد. در صورتی که نیاز باشد بار علاوه بر بالا و پایین رفتن به سمت چپ و راست هم حرکت کند بالابر چهارکاره نامیده می شود . بالابرهای چهارکاره خود به نوع کالسکه ای و یا ترولی تقسیم بندی می شوند .
نوع کالسکه ای آن همان بالابر دوکاره می باشد که بر روی یک گاری و یا کالسکه سوار می شود این کالسکه بر روی جرثقیل جهت پل حرکت می نماید . بالابر چهارکاره ترولی دار مجداً به دو نوع آویز و لوهد روم تقسیم بندی می شوند . در نوع چهارکاره آویز بالابر توسط یک ترولی از جرثقیل تک پل آویز می گردد .
و در نوع لوهدروم همان بالابر توسط ترولی خاص به کناره جرثقیل تک پل نصب می گردد. در زمانی که نیازی باشد از یک جرثقیل سقفی تک پل بیشترین ارتفاع بالابری را بدست آورد می بایست از نوع بالابر چهارکاره لوهدروم استفاده کرد .
تقسیم بندی بعدی مربوط به سیم بکسلی ، زنجیری، بادی ، دستی و هیدرولیکی بودن بالابر مربوط می شود که ما در اینجا به نوع سیم بکسلی آن می پردازیم .
بالاترین رنج تولید ، ظرفیت ، ارتفاع بالابری ، سرعت و کاربرد مربوط به نوع بالابرهای سیم بکسلی می باشد. این نوع بالابرها تقریباً در تمام صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.
مهمترین قطعات یک بالابر سیم بکسلی عبارتست از :
الکتروموتور
ترمز مغناطیسی یا ترمز با مکانیزم مخروطی
گیربکس با چرخ دنده فولادی کاهنده
سیم بکسل
قرقره و قلاب
تابلو برق
آخرین تقسیم بندی بالابرها که بسیار مهم می باشد گروه کاری می باشد. عوامل متعددی در تعیین گروه کاری یک جرثقیل نقش دارند که در استاندارد FEM بطور دقیق به آن اشاره شده است . لازم است مشتریان محترم بدانند اگر گروه کاری بالابر و جرثقیل مورد نیاز خود را دقیق انتخاب ننمایند یا متحمل هزینه بالای غیر ضرور به دلیل استفاده از گروه کاری بالا خواهند شد و یا بالابر و جرثقیل آنها قبل از رسیدن به یک عمر مفید فرسوده شده و می بایست فکر جدید برای جرثقیل خود نمایند .
شرکت ارکا فولاد بنا به درخواست مشتریان عزیز از انواع بالابرهای موجود بازار در جرثقیل های ساخت خود استفاده می نماید . از مهترین برندهای بالابرها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
بالابر دماگ Demag – بالابر کونه Kone – بالابر ورلند Verland- بالابر پودم Podem – بالابر اشتال Stahl – بالابر آبوسAbus – بالابر بالکانسکوBalkansko
کاتالوگ انواع بالابر برقی بکسلی جرثقیل
شرکت جرثقیل پودم
نام لاتین: PODEM
سال تاسیس: 1961 میلادی
کشور: بلغارستان
podem-crane-components-technical-catalog
podem-crane-electric-wire-rope-hoists-catalog
شرکت جرثقیل سامسونگ
نام لاتین: SAMSUNG HOIST
سال تاسیس: 1989 میلادی
کشور: کره جنوبی
samsung-hoist-electric-chain-hoist-catalog
شرکت جرثقیل الموت
نام لاتین ELMOT
کشور :بلغارستان