مگنت | Magnet
مگنت | Magnet
مگنت های جرثقیل به دو دسته اصلی تقسیم می شوند
مگنت های دائمی دستی (عمدتا برای صنایع و ظرفیت های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.)
مگنت های الکتریکی (عمدتا برای صنایع بزرگ و ظرفیت های بالا مانند انبار رول ورق مورد استفاده قرار می گیرد.). مگنت های دائمی عمدتا بصورت یک بلوک مستطیلی می باشد که با قراردادن آن روی جسم مورد نظر و جابجایی اهرم آن بصورت آهن ربایی درآمده و پس از جابجایی و برگردان اهرم به جای اولیه از قطعه جدا می شود .
مگنت های موقت از پیچیدگی بیشتری نسبت به مگنت های دائمی برخوردار هستند . و بنا بر نوع کاربرد و ظرفیت طراحی و ساخت می شوند .
استفاده از جرثقیل و تجهیزات جابجایی برعکس ظاهر ساده آن ، بسیار تخصصی و خاص می باشد . و هنگاهی که تجهیزاتی مانند مگنت ، گرب و … به سیستم بالابری وصل می شود این مهم دو چندان با اهمیت تر می شود . استفاده از پرسنل آموزش ندیده و غیر حرفه ای علاوه بر تحمیل خسارت های مالی بالا می تواند برای خود و دیگرافراد شاغل در آن محیط بسیار خطر ناک باشد . لذا تاکید می شود علاوه بر آموزش پرسنل به نکات زیر در زمان کار با مگنت توجه گردد:
حتما دستورالعمل های سازنده مگنت توسط اوپراتور مطالعه گردد.
بدون هماهنگی فروشنده یا طراح هیچوقت اقدام به جوشکاری ،حرارت ، خم کاری ، سوراخ کاری یا نصب اتصالات اضافه به مگنت ننمائید .
همواره مگنت ها و تجهیزات حمل خود را به لحاظ خوردگی ، تغییر شکل ، فرسودگی ، و …. کنترل نمائید .
هنگام استفاده از مگنت مطمئن شوید که سطح قطعه مورد نظر تا حد امکان خشک و عاری از چربی ، رنگ و مواد زائد دیگر باشد . تا مگنت بصورت قوی به قطعه کار متصل شود.
مگنت ها و سایر تجهیزات حمل بار عمدتا جهت کار در دمای ۲۰- الی ۴۰ درجه سانتیگراد طراحی می شوند ،لذا دقت نمائید درصورت استفاده در دمای بیش از آن از پوشش حرارتی استفاده گردد مگر کارخانه سازنده اجازه کار در شرایط گرم را داده باشد.
جهت حفاظت و ایمنی مگنت ها و بار از ایجاد نوسان و بارگذاری ضربه ای خودداری نمائید .
به جهت ایمنی بیشتر حلقه اتصال مگنت باید متناسب با اندازه قلاب جرثقیل انتخاب گردد تا هوک در حلقه بدون فشار و با حرکت آزادانه قرار گیرد .
دقت شود زمانی که از مگنت ها جهت جا به جایی بار استفاده می کنید لیمیت سوئیچ های جرثقیل را به تناسب تنظیم نمائید تا ازبرخورد مگنت و بار به اجسام یا جرثقیل های دیگر حفاظت شود .
هیچوقت بیش از ظرفیت نامی مگنت بار حمل ننموده و توالی کارکرد آن متناسب با طراحی صورت پذیرد .
ایستادن در زیر بار معلق و متصل به گیره و تجهیزات حمل ممنوع است بخصوص در زیر مگنت.
هر نوع مگنتی جهت جا به جایی بار با شکل به شرایط محیطی و دما ، آلیاژ و سایر مشخصات خاص همان کالا طراحی گردیده ، لذا توجه داشته باشید زمان خرید و انتخاب با سازنده یا طراح آن مشورت نمائید.
در جابه جایی ها دقت شود مگنت در مرکز ثقل بار یا نقطه ای که طراح در نظر گرفته قرار گیرد و در زمان باربرداری از چسبندگی و زمان بارگذاری از باز بودن و آزادی کامل بار از مگنت اطمینان حاصل نمائید .
در تجهیزات حمل بار تست های دوره ای باید حدالاقل دو بار در سال توسط بازرس واجد شرایط انجام گیرد مگر در مواقعی که کار بسیار شدید بوده که در اینصورت توالی بازرسی جداگانه ای تعریف خواهد شد .
درصورت نیاز به هرگونه تعمیر یا تغییر توسط سازنده با افراد مجاز با قطعات یدکی اصلی انجام گیرد.
هیچگاه باری که توسط مگنت حمل شده است را تحت فشار بامعلق به مدت طولانی رها نکنید .
در جا به جایی فلزات با مگنت، دقت شود ضخامت ورق و شکل هندسی آن متناسب با آهن ربا باشد و زمان بلند کردن بار از نبود فاصله هوایی جهت درگیری و برقراری کامل میدان مغناطیسی اطمینان حاصل شود .
همیشه از عملکرد صحیح کابل جمع کن و اتصالات آن مطمئن باشید و در صورت صدمه دیدن یا مشاهده پارگی بر روی کابلهای انتقال برق بلافاصله نصبت به تعویض آن اقدام نمایید.
مطمعن شوید که باطریهای بکاپ و مدارات فرمان و قدرت به درستی عمل مینمایند .
برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید .